31 Ekim 2012 Çarşamba

Kaynanatör-Mariposa Savaşı Resmen Başlamıştır!!!

Merhabalar efendiiim, hoşgeldiniz biz de hoşgeldik. Hoş geldik ama hoş göremedik:)
Cumartesi gecesi saat 1 de eve varınca, pazarı anlayamadım bile. Sabah kaynana aradı, büuük cadıyı hazırlayacakmışım da gelip alacakmış. Sormak yok ha gelip alabilir miyim diye. La havle çektim, çok da yorgunum ya, arıza çıkarmadan gönderdim. Pazartesi resmi tatil, salı günü kreş var. Prensip olarak kreş olduğu günün akşamı evde olması gerekiyor. Yani normalde cuma cumartesi kalabilir ama ertesi gün kreş olduğu için onlarda kalmasına müsade etmiyorum. Daha önce de bu muhabbet oldu, tavrımı koymuştum. Pazartesi tatilde deim ki kocacım gidip alalım bebemizi, evden uzaklaştı iyice. O da aradı anasını, gezdirceklermiş çocuğu, sonra bırakırlarmış. İyi tamam hoş buraya kadar.

Akşam oldu, bi telefon, cadı eve dönmek istemiyormuş kıyameti koparmış. Bi alışveriş merkezine gitmişler, hadi eve dönüyoruz diyince bizimki yerlere yatmış, krize girmiş, millet garip garip bakmış. Bu gece de onlarda kalsınmış, sabah erkenden getirirlermiş...

Şalter attı bende, bu gece bu çocuk eve dönecek dedim. Koca beyle birbirimize girdik, işi vardı geç gelecekti, baktım mırın kırın ediyo, bak pijamalarla inerim küçük cadıyı da atarım arabaya giderim kapılarına dayanırım getir çabuk çocuğu dedim.
Korktu tırstı benden, yumuşatmaya çalıştı.

AAA bu arada kavgadan önce kayınpederi aradım napıyosunuz demeye, çok fenayız bizim burnumuzdan getirdi bu gece burda kalsın dedi. Ben de gayet kibar, babacım çocuğun dengesi bozuluyo evine gelsin susar dedim, ses tonu sertleşti tamam getiririz ama bidaha da almayız dedi. Aklı sıra beni tehdit ediyo, canı istemiş vakit geçirmeye almışlar, sanki ben yalvardım, almazsan alma demedim ama siz bilirsiniz dedim, kapattık telefonu..Adama bak yaaa...

Neyse efendim, koca beyle kavgamıza devam ettik, ben de ağzıma geleni saydım senin anan çocuğumu çaldı bendeeen, evden uzaklaştırdııı, ağlayarak her istediğini yaptırıyoo, baban da beni tehdit etti vs.. neyse bağırdım ferahladım. Koca bey de hatırım için bu gece kalsın dedi. Ben de kalsın ama yazdım bunu bi kenara, bidaha gitmeyecek dedim.

Sonuç olarak gece onlarda kaldı, sabah gene ağlayarak geldi:)))

Ben malımı bilirim, benim kız yüz verince astar ister, koca insanları parmağında oynatıyo ama bu şımarıklık da onların yüzünden. Sabah aldım, soğuk bir merhaba, çocuk zırlıyor. Anne bana kreşte yumurta peynir yediriyorlar babaanneme numarayı ver de söylesin dedi. Babaanne de tamam söylerim yedirmezler tamam mı annesi diye bana sordu. Ben de öğretmenin işine karışılmaz dedim:))) Hayret bişey ya, sanki çikolata şeker yedirseler daha sağlıklı olacak.

Ben biliyorum, bu iş uzar, ama bu sefer hazırlıklıyım geri adım atmıycam. Koca beyle de aramız limoni. Anasına laf ettim ya, dünyada benden kötüsü olamaz artık:) Ayrıca annesi bugün çoook hasta olmuş, şekeri yükselmiş, bütün gün yatmış, çocuğun ağlamasına dayanamamış :)))Hoş gece çok inat ettim bende, ama çocuk benim çocuğum ben ne dersem o olur, noktaa!!!


2 yorum:

Unknown dedi ki...

aayy maripiso cook guldum sana yanlus anlsma yasadiklarina degil anlatisina:))amann kardes ayni seyleri bizde yasiyoz napacan idare edecen..ama o senin evladin kurallaroda sen koyarsin burda coook haklisin..slm

mariposa dedi ki...

Yok arkadaşım, tam komedi filmi içerisinde yaşıyorum :)) Ama dur bakalım noolcak??? Sana da tavsiye ediyorum, kaynanayla baş ediş yöntemi budur... deli deliyi görünce çomağını saklıyor yani:)))