25 Ocak 2013 Cuma

Tahlil sonuçları...

Çarşamba sabahı erkenden aç karnına düştüm yollara. Randevu saatinde prof olan doktorla görüşmem başladı. Anlattım böyle böyle, adetim düzensiz ben sapıtık, yedikçe yiyesim geliyor, tatlı canavarı oldum akşamları titriyorum resmen, sürekli de su içiyorum bla bla.. kadın bööle dinledi not aldı tatlıyı titreyerek yediğimi duyunca şööle bi bana baktı, hımm (kesin sende bir hastalık var gibi bir hımmm'lama:)dedi. Hemen hemen bütün tahlilleri istedi, açlık tokluk şekeri, insülin direnci, idrar, tiroid... Gittim 5 tüp kan aldılar, bekleyip kahvaltı ettim, kahvaltıdan 2 saat sonra tokluk kan şekerini ölçmek için bi tüp daha aldılar.

Sonuç olarak, domuz gibiyim hiçbişeyim yok. İradesizlikten sanırsam titreyerek yemelerim. Üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim :) Allah hastalık vermesin tabiki çok mutluyum da öküzlüğüme kılıf bulamadığım için azcık üzgünüm.

Açlık kan şekeri;77
Tokluk kan şekeri;70 (??? kahvaltı tabağı lüplettim halbuki?)
İnsülin direnci:3,4

Diğer herşey de süper. Doktor gözlüğünün üstünden bakarak; Çok iyisiniz mariposa hanım,uygun bir diyetle kilo vermemeniz için hiçbir neden yok dedi. B12m bile tavana yakın:)

Kayınvalidem şeker hastası, tokluk kan şekerim açlık kan şekerimden düşük deyince üstelik 70 olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Tokluk kan şekeri 70 olanı da hiç görmemiştim dedi:) Şimdi de bizimkiler ondan kıllandı nası bu kadar şekerin düşük oluyo diye. Doktorcum herşey normal sorun yok dedi diye açıkladım ama koca bey de sürekli yanlışlık olmasın diyip duruyo. Bu konuda fikri, deneyimi olan varsa lütfen ses versin.

En son hamileliğimin 2. ayında gitmiştim kendisine, 74 kilo çıkmışım. Gelin bakalım dedi, tarttı beni. Üzerimde de pantolon ve kalın bir kazak vardı, korka korka çıktım ama Allahtan 69 bastım:)

Gitmişken bir de kadın doğum a randevu almıştım,muayene oldum. Aynı hastanede doğum yapmıştım, hemşire tanıdı beni. OO dedi, saçlar değişmiş kilo vermişsiniz çok iyi olmuşsunuz dedi. Anam 69 kiloyla çok iyi dediyse gerisini siz düşünün hamilelikte nası bi hale büründüğümü:)

Spiral taktırcam onu araştırıyorum ama benim doktor ayrılmış ordan, yenisini de gözüm pek tutmadı.

Benden haberler bu kadar. Öpüyorum hepinizi...

4 yorum:

berfin dedi ki...

oghhh sevindim vvalla:)haberler iyi bundan sonrası sana kalmış.
:)ezginin diyetiyle 2 hatada 5 kilo verdim ben ancak kızıma yaramaınca bıraktım ben ona devam etsen yada bu kadar doktor gezmişken bence birde diyetisyen patlat en güzeli olsun:)

mariposa dedi ki...

Biliyo musun ben de ezginin diyetiyle zayıfladım bire bir uyarak ilk ay 8 ikinci ay 5 kilo toplam 13 kilo verdim 78den 65e düştüm ama sonrası malum 68de debeleniyorum:)

Bi da aynı şey benim aklıma da geldi hazır bu kadar tahlilim varken diyetisyene mi gitsem dedim ama kardeşim aylık 300 de çok be yav:) Kendi kendime zayıflayabiliyorken gerek var mı acep diye düşünüyorum. Pintiliğim tuttu gene:)

Terazi dedi ki...

Geçmiş olsun, sonuçların iyi çıkmasına sevindim. Sonuçlar şüpheli geldiyse, başka bir yerde aynı tahlilleri tekrar etmek ve farklı bir uzmana göstermek gibi bir alternatif yol var tabii ki ilk akla gelen... Bence kendi kendini takip etmen, şikayetlerin devam ediyorsa bu alternatifi kullanman daha akılcı gibi...

Diyetisyen işine gelince; çok haklısın! Diyetisyenler kızacak ama kendi kendine kilo verebiliyorsan, ne gerek var? Üstelik de metabolik bir rahatsızlığın yok ve tüm tahlillerin -maşallah- iyi çıkmışken; tek eksiğin karar vermek ve kuvvetli bir irade... Bunları da zaten bir diyetisyen veremez ki...

Kolay gelsin :)

mariposa dedi ki...

Teşekkür ederim canım, napıcam bilmiyorum koca bey de rejim yapacakmış, belki o zaman daha rahat olur herşey...