16 Ocak 2013 Çarşamba

Ayrı dünyaların insanları...

Bir karı koca düşünün ki tamamen zıt. Biri har vurup harman savurmaya alışmış, diğeri tutumlu olmaya. Birinin katiyen ve ne hikmetse asla gelecek kaygısı yok, diğerinin her zaman ve her koşula uyacak bir B planı mevcut, biri gezmezse mutsuz olur, diğeri evde durmak için çırpınır. Biri az uyur, biri uykuya bayılır, biri bilim kurgu filimlerini asla izlemez, saçma sapan der, diğeri hayal gücünün genişliğini sürekli izlediği bilim kurgulardan kaynaklandığını düşününr. Bu böyle, aklınıza gelen her konuda devam edeeer gider...

En son misal, koca bey araba aldı, epey pahallı bişey, 90.000 civarında. Evimizi de krediyle almıştık, neredeyse kalan borcumuzla başa baş tutarda. Çocuklar gibi şen, napiim ben şimdi. Adamı paralasam da değişmeyecek, işin kötüsü bana danışmadı bile çünkü kafayı mı yedin sen diyeceğimi biliyor. Özel sektör ve biyerlerden topluca para geçti kesin eline ve bu şekilde değerlendirdi benim akıllı kocacım. Ben mi anormalim koca bey mi anormal hala çözemedim.

Ben evlenmeden önce aldığım 2006 model arabamı kullanıyorum. Şu evin borcu bitince ben de kendime araba alcam diye laf çarptım. Bundan sonraki ilk hedefim senin arabanı değiştirmek diyo. Ya önce evin taksidini bitiiiiir diye haykırmak geçse de içimden, sadece mal mal baktım suratına. Çocuk gibi de, kıyamıyorum. İlk hevesini kırmayım diye sustum ama buradan hepinize haykırıcam. Benim bu adamı odunla dövesim vaaaarrrrrr :)))

5 yorum:

Unknown dedi ki...

senden onay almadan nasıl araba alabiliyo?

mariposa dedi ki...

Valla gayet güzel alabiliyor:) Ortak hesabımız yok bizim, ben ihtiyacım olunca söylerim verir. Söylemem zaten benim param yeter bana da.. Ev alışverişini kafamıza göre yaparız vs.. ilginç yani. Ben böyle görmedim ailemden ama insan her koşula uyum sağlayabiliyormuş. Bir de koca bey sağolsum yemeyi içmeyi sever bizi de hiç ihmal etmez gezdirir tozdurur yani. Yaptığı hiçbişeyi bizden kısarak yapmaz o anlamda çok iyidir. Sadece tasarruf mantığı yok. Heralde toplu para geldi biyerden(ben bilmiyorum haaa) öyle aldı istediğini.

mariposa dedi ki...

Ama almadan önce markasını söyledi, zorla galeriye götürdü bak diye ve sordu beyaz mı olsun siyah mı diye:))) Ama laf bunların hepsi, ben malımı bilirim kafaya koymuş zaten alacak, alsın napiim benden çıkmıyo ya parası:)

... dedi ki...

Ne desem bilmem ki yazdiklarina. Kari koca arasina girmiyorum ben:)
Amaaan, araba almis , ya gidip alakasiz bisey alsaydi, de mi?
Bizim ki de bana sormadan corap almaz, ekmek lazim, sakiz almaz. Oldurur beni...

mariposa dedi ki...

:)) Seninki de farklıymış biraz:) Aman napalım başa gelen çekilir:) Biz koca beyle çok zıttız ama benim de anlayamadığım şekilde geçinebiliyoruz. Böyle kediler olur ya karşılaşınca bi anda bööle tıslayıp zıplarlar. Biz de bazen saçmasapan bi nedenden bi tırmalıyoruz birbirimizi, 2 dakka sonra kuzu sarması oluyoz. Ya da hiç sataşmamışız birbirimize gibi davranıyoruz:)
Anlayan beri gelsin....:)))