11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kaynanayı napmalı?

Ciddi ciddi soruyorum, birazdan anlatacağım şekilde hareket eden kaynanaya ne yapılabilir???

Beni okuyanlar bilir, benim kaynana(çok kızgınım yoksa böyle konuşmam) acaip pimpirikli bir tip. Bakıcı ile bebeği 1 dakika başbaşa bırakmıyor, hatta kendi işi olduğu zaman bana işten izin al,bakıcının yanında dur demişliği (ve benim bunu yapmışlığım ) bile vardır. Acaip bir şey, hiç kimsede böyle şey görmedim. Sabah 9 akşam 6 mesai gibi bize geliyor. Allah razı olsun çocuğumu sevdiğinden bakıyor, geniş olmasındansa pimpirikli olmasını tercih ederdim zaten.

Akşam eve gittim, kızımı kucakladım kapıda içeri girdim. Meraba nasılsınız faslı 3-4 dakika kayınvalideyle konuştum. Kayınpederin geleceğini, onu bekleyeceğini söyledi vs. Bakıcımız çıkıyordu 2 dakika onunla kapıda konuştum, 15 günde bir gelen temizlikçimiz de içeride ütü yapıyordu. Benim için temizlikçiden farklıdır, ben küçükken anneme gelirdi, şimdi bana geliyor düşünün yani. Annecim ben bi x ablayla konuşup geleyim dedim. Gittim naptın neettin nasılsın şunu yaptın mı diye 7-8 dakika konuştum. Bi baktım içerden ses gelmiyor. Heralde balkona sigara içmeye çıkmıştır dedim. Geçtim baktım yok. Banyoya baktım, bağrdım çağırdım annecim nerdesiniz diye yok allah yok. Camdan bi baktım arabası da yok. Bizim kaynana basmış gitmiş. Hem de okadar sessiz gitmiş ki kimse duymamış. Temzilikçi abla şaşırdı kaldı. Hemen telefona sarıldım, annecim nerdesiniz diye. Bir başladı "ben bakıcı değilim, beni sap gibi bıraktın, sen bunu hep yapıyorsun saygısızsın, benim hassasiyetlerimi öğreniceksin , ona göre davranıcaksın" vıdı vıdı anlatamam yani. 5 dakika beni fırçaladı, ültimatom verdi azarladı. Ben ne yaptım dersiniz, annecim özür dilerim farkında değilim yanlış anladınız burası sizin eviniz şeklinde olayı yatıştırmaya çalıştım. Ama nasıl tepem attı anlatamam. Nasıl delirmeyip de kendimi tuttum alttan alabildim inanın bilmiyorum.

Sen kimsin benim annem babam beni böyle azarlayamaz, sen kimsin beni terbiye ediceksin!!!

Akçam koca beye de anlattım, annem ayıp etmiş ama sen de dört dörtlük değilsin bazı şeylerden inceliklerden bihabersin vs baktım bana bulaşıyo. Bütün gece onunla da kavga ettik.

Oh lan ne ala, kadın bana saydı saydı, benim içimde kalmasın söyledim ferahladım dedi, bi de anneciği üzülüp sinirlendiği için ben suçlu oldum. Gecemin içine etti, terbiyesiz kadın. EEE fazla yüz verdim böyle oldu. Kaynanı "sen sadece doğurdun, bu benim çocuğum" deme cüretini gösterebilecek kadar şımartıp tepene çıkarırsan sonuç bu olur.

Eskiden severdim kadını ha, her yerde önünden arkasından Allah razı olsun derdim çocuk bakımı konusunda bire bir anlaşamıyoruz ama varsın titiz olsun, baktığı sevdiği benim çocuğum sonuçta diyip ses çıkarmıyordum garipliklerine. Ama bundan sonra köprüler yıkılmasa da çok fena bozuldu. Saygı mı istiyor, bundan sonra en alasını görür ama sevgisiz saygı kendisini tatmin edecek mi hepbirlikte göreceğiz...

Ben yapacağımı bilirim sana... (fikirlere açığım, siz olsanız napardınız???)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

valla bende senin yaptığının aynısını yapardım.bu büyükler yaşlandıkça aksileşiyor.idare etmek lazım.hem çocuğun için özen de gösteriyor.muhtemelen mükemmeliyetçi kişilik kendisi..olur böyle vakalar..geçer, gider..
ama sen komplekse girip kendini eksik hissetme çünkü senin gibi olmak daha güzel bence..

Deli Anne dedi ki...

çok zor durumlar bunlar.. kelin ilacı olsaydı başına srerdi misali fikir verecek en son insanım.. bizimki de tam tersi torun öylesine bir çocuktan farksız onun için..

mariposa dedi ki...

4 gün kavgadan sonra işler biraz duruldu. Koca bey benden sonra annesiyle de kavga etmiş, sözde annesini benim yüzümden ağlatmış hasta etmiş. İkimizle de kavga etti yani, ne haliniz varsa görün isterseniz birdaha hiç görüşmeyin dedi. Herneyse, kadınla mecburen karşılaştık baktım güler yüzlü iyi davranıyo, hiçbirşey olmamış gibi, hadi dedim büyüklük bende kalsın, ben de bişey olmamış gibi davrandım.

Özetle Deli Anne, şimdilik kavga yok, bakalım ilerde ne olacak... Bu arada, senin işin de zormuş ha..

Adsız dedi ki...

of çok zor ya..Ama kaynana deyince tüylerim diken diken oluyor benim.Direk bir zararını görmedim ama alttan kuyu kazmalar,dedikodu yapmalar çoook bizde de :(

Unknown dedi ki...

bende kaynanana yok..iyikide yok..