9 Mayıs 2013 Perşembe

Adım adım..

Dün demiştim gardrop detoksu yapıcam bilmemne, ama evde 2 cadı olduğunu hesaba katmamışım. Ev darmaduman gardrop perişan tüm giysiler yerlerde ve evin bilimum köşelerinde. Küçük olan bu işi oyun belledi, katladıklarımı alıp alıp bozdu. Büyük olan boşalttığım yere girip oturdu. Bu hikaye de dün akşam için yalan oldu. İnanır mısınız evi daha toplayamadım:) Bu akşam iş çıkışı pazardan hurç alıp en azından kullanmadıklarımı depolamaya niyetliyim.

Bir önceki dolap toplama maceramda 65 kilo olduktan sonra giyilecekleri huçladım, eskiyenleri-istemediklerimi hurçladım, bir de büyük gelenleri bir araya getirdim. Doğumdan sonra 78i bulunca aldıklarımı toparladım. Sadece geniş 40 ve dar 42 pantolonların kalmasına müsade ettim lakin hepi topu 5 tane olan bu pantolonların bana 68ken güzel olduğunu hesaba katmadım. Şimdi 70 kiloyum ve bu iki kilo bardağı taşıran damla durumunda. Pantolonlardan belimin yanları fırtladığı için pek güzel durmuyo. İki taneyi döndürüp dolaştırıp giyiyorum. İnat ettim daha büyük pantolonları çıkarmıyorum. Vericem iki kiloyu gene 5 pantolonum olacak:)

Bu kadar toplamadan sonra gene bir yığın lüzumsuz şey var, anlamadım gitti..

Ama aynı zamanda güzel giyinmek lazım, evdeki eskilere ve ağzı burnu yamulmuşlara yallahı çekicem. Dün ipekyoldan bir ceket siparişi verdim. Artık giyim kuşama biraz daha dikkat etmenin vakti geldi. Artık daha sık topuklu giyiyorum. Eski ayakkabılarıma bi göz attım da, ben nası bu topukların üzerinde hoppidi hoppidi geziyomuşum, kendime şaşırdım. Ama gene giyicem, belki tüm gün değil ama işe geldikten sonra ayakkabımı değiştiricem. İnsan saldıkça salıyor, toparladıkça da toparlıyor. Sarmalı tersine çevirmek lazım...

Gelelim bu sabah yediklerime;

1 domates, 5 yeşil zeytin, 1 yumurta, 1 dilim kepek ekmeği.

Su içmek de artık daha kolay, su miktarını da arttırdım. Hedefim günde iki litre su. Bu yeşil çayı vs. hesaba katmadanki su miktarı.

Koca bey de kilo vermeye niyetlendi, 3 kilo verdi ve 125,8e düştü. İnşallah o da devamını getirir.

2 yorum:

SKINNY dedi ki...

eglenceli bir habar temizligi olmus. bence sen 38 bedene kadar iner ve orda kalirsin.

mariposa dedi ki...

İnşallah :))