7 Eylül 2011 Çarşamba

Samsun Düğünü

Düğün öncesi bilimum kavgalar gerçekleşti demiştim, çapraz olarak herkes herkese sataştı:) Ben hiç bulaşmadım izleyici olarak yerimi aldım sonunda yazık dedim arabuluculuk yaptım, düğünden önce olmaz sonra tepişirsiniz dedim. Netekim sonrasında da devam etti :)

Şimdi düğünde olanlardan bahsedeyim biraz. Herşey tam kır/köy düğünü gibi oldu. Açık hava bir tesis ayarlanmış, oranın düzenlemeleri yapılmış. Laf arasında konuşurken teyzem 40 bin tl masraf yaptık dedi. Ben de yuh naptınız ayol kır düğünü için demiş bulundum:) Sanane di mi, sus otur ay ne iyi de. Efendim sadece 50 kilo tereyağı alınmış, yemekler içkiler misafirler için tutulan otel derken keşke bu rakamda kalsalar diye şükreder olmuşlar.

Konvoy filan oluşturuldu bayağı büyük bişey, ne de olsa damadın yani kuzenimin babası belediye başkanı, millet de bi şekilde takılmış gelmiş. Gerçekten kalabalıktı 700 ila 800 kişi arasında vardı belki daha da fazla heralde bilemiyorum duyan gelmiş. Keşkekler, etli kavurmalar filan yapıldı ama başka mezeler içkiler filan varmış biz görmedik:) Servis kötüydü, küçük yerin insanını çalıştırmak çok zordur derler zaten. Şarkıcılar türkücüler derken zaman geçti. Bizim kız çok coştu, prenses giysisi giydirmiştim zaten sallana sallana dolaştı.

Yalnız millet bi garip, siz gelmişiniz o kadar yiyip içtiniz yahu azcık oynasanıza, pistte oynayan doğru dürüst kimse yoktu çoluk çocuğa kalmıştı meydan. Açık hava düğünleri her zaman bu açıdan tehlikelidir zaten, hep bir dağınıklık boşluk duygusu yaratır.

İkiyüzlülük mü bilmem ama bence güzel bir düğün değildi, çok aksaklık vardı müzik ses servis kötüydü ve millet oturdu oynamadı coşamadı yani. Gene de teyzeme çok şahane oldu dedim napim :)

Kocamı soran olmadı doğru düzgün, yani herkes açık cephe almış, neden böyle yaptı demek yerine yok farzettiler. Bu durum beni üzdü ama yapcak bişey yok. Koca beye de dedim artık bu iş bitti, sen de naz niyaz etme onlar da bişey yapmasın aranızdaki ilişkiler tamamen koptu saygı çerçevesinde yok sayıyorsun. Bana bişey sormuyorsun onlar hakkında da bişey demiyorsun bundan sonra diye de tembihledim. Tabi elin adamı ikiyüzlülük çekmiyor, kaldıramıyor, kavga edip yok sayamıyor.O da napsın çekti kendini uzak duruyor. Senin sülale gerçekten garip, samsun kanı taşıyanlardan senle abin öyle değilsiniz ama geri kalan hepsi son derece anormal diyor. Babamı müthiş seviyor (Samsunlu değil, Eskişehirlidir babam:)ama anne tarafında adam yok doğru düzgün diyor. Bilemiyorum bundan sonra konuşturmayı düşünmüyorum bu konularda ama için için üzülüyorum neden böyle olduk diye.

Of burada da amma içimi döker oldum, kimselere anlatamıyorum başka, napimmmm...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

samsunlulara laf yok...enişte suussun , konuşmasın...:)
bir kaç ay önce benim kardeşimde evlendi...her şey gösteriş..yemekli düğün yapıldı, tonla para döküldü..biricik oğlumuza şahane düğün yaptık desinler diye..aynı hesap komvoydaki arabaların sayısıyla övünüldü..demekki bu durular samsun yöresine has..ne yapalım samsunluların kızı olarak...
bence bizim yörenin kendine has tavrı var..konuşkan insanlarız ama iki yüzlülüğümüzde var..eğer tüm bunları unutmazsak en baştan nasıl bişey olmamış gibi başlayabiliriz ki?dimi ama...

karpuzzz... dedi ki...

selam, tarzınızı çok sevdim ve bloğunuzu okurken çok eğlendim... nedense bir yerlerden tanıyormuş gibi hissettim... (no panic kesinlikle tanımıyorum...) sevgiler...

mariposa dedi ki...

özüm canım, kendi kendime laf saydırırım ama kocama karşı canımı dişime takarak samsunluları koruyorum :)

Karpuzzcum hoşgeldin, önceden tanışmadığımıza çok sevindim valla :)