29 Ocak 2010 Cuma

Tatlı Bir Altın Vuruş

Eveeet, dün akşam bu işin böyle gitmeyeceğine, yemek yemeyip tatlı yemeyi tercih etmemin doğru bir yaklaşım olmadığına ve alkol bağımlılarına benzer şekilde tatlı bağımlısı olduğuma karar verdim. Son 1 haftadır sağlıklı kahvaltımdan hemen sonra 1 adet çikolatalı gofret yemeye başlamışım, 2 senedir işyerimde çıkan tatlılardan almayıp mutlaka meyveyi tercih eden ben, son 1 haftadır her öğlen tatlı yer olmuşum, akşamları mutlaka evde tatlı olursa tatlı, olmazsa çikolata yemeye alışmışım. Ne manyaklıktır bu yaa... Ben de herzaman aldığım kararlardan birini aldım :) yemeği normal yiycem bu hafta, ööle diyet değil ama oburca saldırmak da yok tabi, normal insanlar gibi yiycem :) Amaaaaa bu haftanın kararı hiç tatlı yememek, 1 çatal, bir lokma hiç olmayacak, önce tatlıyı kesmeye alışayım sonra gene diyete başlıycam.

Tabi bu kararı dün akşam, bu sabahtan itibaren uygulamak üzere aldım ve bu kararımı kutlamak için altın vuruş yaptım, kaymaklı ekmek kadayıfı-çikolatalı puding ve elmalı muhallebi yedim. Evdeki stokları bitirdim ama elmalı muhallebi bitmedi :) Onun da yeri çöp artık, kendi mideme çöplük muamelesi yapmaktan vazgeçtim. Şimdi aklınızda soru işareti vardır, evde okadar tatlının ne işi var yapmasana diye düşünebilirsiniz, ekmek kadayıfı ve kaymak 3 gün önce kaynanoş tarafından getirildi ve süper de yapmış hani, çikolatalı puding annem tarafından yapılarak getirildi, elmalı muhallebi ise gene kaynanoş tarafından bu sefer bizim evde yapıldı. Şimdi benim bu tatlılar getirilmeden önce haberim olsaydı sakın getirmeyin ya da yapmayın derdim ama herkes sormadan getirmiş. Ben de zaten tatlı krizi haftasındayım gözlerim parlayaraktan yedim. Pişmanım...

Zaten bu utanç dolu anları paylaşmaya yüzüm olmadığından 1 haftadır yazmıyordum ama sevgili Selinka nerelerdesin diye sorunca yazıp üzerimdeki yükü atmak istedim :) Yarın gene yazıcam, tatlısız ilk günümü hasarsız atlattım diycem (İNŞALLAAAAAAH)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

maşallah ve afiyet olsun.bitmiş gitmiş yenmiş.buna başka laf yetmez.mariposa neden böyle cıldırmış gibi yogunlaştın tatlı üzerine ya hormonlarında,yada kanşekerindeki bir dengesizlikten kaynaklı,yada cok streslisin yemege yani tatlıya olta attın.bendede oluyor dün akşam20yramcikolata yedim sonra cok pişman oldum.cünki21 günlük sıkı diyet pazara son bulacak ama malum günler ncesi bende cok tatlıya ihtiyac duyuyorum.birde hormonlarım bozuldugunda tuttma işi beni bayagı zorluyor.mehtabın dedigi ibi kurukayısı,erik cigne uzun uzun agzında ama akşam bana yetmedi.bende yedim.sen kendini kandırma yine altın vuruş diye birşey yok.dayan sevgiyle mutlu kal.nekadar şanslısın annen,kayınvaliden.bence diyet yaptıgını onlarda anlasın.sıkı tembih et.

Adsız dedi ki...

yemişin bitmiş gitmiş canını sıkma nekadar şanslıın anneler anladıgım kadarıyla seni şişmanlatmaya calışıyorlar.söylede diyette oldugunu bıraksınlar senin hormonlarında,kanşekerinde bir problem yok degilmi,yada cok streslisin tatlıyla kapatmaya calışıyorsun.kilo nasıl gidiyor.bu tatlı işleriyle ben yesem hemen2kilo alırım.önceki yazım koyboldu beceremedim inş bunu gönderebilirim. dikkat etsevgiyle mutlu kal.

Adsız dedi ki...

başaramadın bence gecmiş olsun.neyse üzülme

mariposa dedi ki...

Başardım başardım Selinkacııımmm, ama hafta sonu evdeki bilgisayardan girmiyorum bloga neme lazım kocam keşfeder filan burayı :)) Yazdıkların için teşekkür ederim, sen olmasan buraya ne halt yediğimi yazıp kendime gelemezdim :) Söz verdim ya kendime, balı saymazsak iki gün hiç tatlı yemedim, yemek de normal yedim veeee sabah tartıldım 70.2 olmuşum :) biliyorum 2 günde ööle kilo verilmez su filan vermişimdir ama 70e yaklaşmak iyi geldi doğrusu.

Bu arada stresten veya hormonal dengesizlikten dolayı değil bu tatlıya düşkünlüğüm direk pisboğazlık başka açıklaması yok bunun :) Yani dönemsel artıp azalmıyor her zaman her yerde tatlıyı büyük iştahla yiyebilirim :)) Bunu bilen annem ve kaynanacık sürekli tatlı yapar, yerken coşup mutlu oluyorum ya ondan :) Onlara da tembih etmek lazım, haklısın.

Tekrar teşekkürler Selinkacımm...

Adsız dedi ki...

cok cok sevindim enazından 70 leri görmüşün cok mutlu oldum sanki kendim zayıflamış gibi bende 21 gün sonra mehtap dün tartıl demişti.bende şok gecirdim.71.500 cıktı moral yerlerde,herkes zayıflar ben şişmanlamışım.ama bırakmak yok bana tekrar bir diyete devam bakalım artık başarılımı olcam yoksa mehtabı cıldırtacagım.herşeyi düzgün yapıyorum.cünki 4-5 yıldır profesyonel diyetisyenlerle calıştım. ama inanılmazım.o kadar emek hep boşa rabbim yardımcım olsun ne diyeyim 64 görmek istiyorum.bırakmak yok.inş herşey güzel olur.sevgiyle mutlu kal.

mariposa dedi ki...

Boşa gider mi canım benim, vücudun bi yerde direnmeyi bırakacak, inşallah ikimiz de 64ü görücez, olmadı bu işin sonu ikinci çocuktan sonra liposuctiona kadar gider:) öpüyorum canımcım

Adsız dedi ki...

sevgili mariposa seni neden sevdim anladım ikimiz hep aynı paralellikte düşünüyoruz.ama şu bir gercek senin düşündüklerini yaşım sebebiyle ben önce yapmış oldugum için sen şaşırma canım.ben 2.bebegi yaptım allah ömür versin.2 yaşını gecti.ve işte bu bomba ben lipo dayaptırdım sakın öeziyeti asla cekme.gecen yılbir deneme aman tanrım bune acı sonuc sadece kocaman bir hiç.benden sana tavsiye sadece para tuzagı hemde üniversite hastanesinde dedim.ama hiçbir gelişme yok.ogiden yagcık ki benden belki1 kilo ama tekrar geri geliyorki benim gibi kontrol manyagı bir kadın bunu söylüyorsa başkalarında sonucu hiç düşünemiyorum.tamamen aldatmaca diyetlerime deli gibi sadık yaptım eger o lipodan sonraki iştah kontrolü içinde bir canavar motor var doymak bilmiyor ki okadar dizginleyebildim.şükür hiç kilo almama ragmen yinede pişmanım plates bence dha iyi sonuc cıkarıyor inan bana.ben lipoyu yaptırdıktan sonra 12 kilo vermiş olmama ragmen keşke hiç denenmeyip sadece platesle oyumruları düzeltseymişim hayatımda bir kere emek harcamadan bir yol alıyım dedim ama ondada başaramadım.yine zorlukla alınan en iyisi.sevgiyle mutlu kal.kendine iyi bak.

mariposa dedi ki...

Valla sen benden hep bir adım öndesin Selinkacım, ben de hayatta hiç hazıra konamadım emeksiz bişey elde edemedim. O nedenle aklımdan artık bu fikri çıkarıyorum, şimdilik fena değilim bakalım ikinci çocuk ne kadar yamultacak :) Sende kendine iyi bak canım...