19 Aralık 2013 Perşembe

Dertliyim

Oldukça uzun bir süredir yazmadım, yazamadım bloğuma çünkü çok canım sıkkın. Olmaması gereken şeyler yaşadım, çok hırpalandım ve hayatımı değiştirmeye karar verdim. Buraya yazacak gücü kendimde bulamadım ama hepinizi takip ediyorum arkadaşlarım.

Gelelim olayların başlangıcına... Benim koca beyin alkol problemi olduğunu daha önce yazmıştım, çok şiddetli kavga ettiğimizi, sonunda affettiğimi ama bunun son olduğunu da belirttiğimi söylemiştim. Beni yeterince ciddiye almamış olacak ki, ya da alkol sevdası tüm mantığını yerle bir etmiş olmalı ki söylediklerimi dinlemedi. 1,5 ay sonra ufak ufak alkol almaya başlayıp tabiki ölçüyü bilemeyip gene sapıttı iki hafta önce. Olay gecesi arkadaşlarıyla yemeğe gideceğini söyledi, ben de tabiki bişey demedim. Saat 9 gibi küçük cadı kafa üzeri yataktan düşüp gözü yumruk yemiş gibi morarınca hemen aradım eve geldi arkadaşıyla. Hafif alkol almıştı ama iyiydi. Kontrol etti filan, bişeyi yok gibi gözüküyor dedi(doktor gibi adam mübarek) tekrar çıkmaya kalkıştı. Ben de çıkma bak, cocuğa bişey olabilir tetikte olalım bu akşam dedim, dinlemedi bişey olursa ararsın dedi. Ben gece 1 gibi gelirim dedi bastı gitti. Tabi ağzına alkol değmiş ya, illa dibine vuracak akılsız. Ben sinirden kendimi yedim bitirdim, gece 1 de aradım açtı, megerse kumara gitmiş beyimiz, fırçayı yedi ama umrunda değil kafa güzel, 2de eve teşrif etti. Utanma da yok, dan dan zili çalıyo, çoluk çokuk uyanır derdi yok. Tabi tartışmaya başladık, evin rızkını dışarda yiyosun erkekliğe sıgar mı diyince çıldırdı. Küfürler hakaretler, inanamazsınız. Ama nasıl sarhoş. Kolumu sıktı (morarmış zaten) zorla oturttu seni öldürücem filan diye tehdit etti, bana aileme küfürler sonsuz zaten. Yanan sigarasını üzerime fırlattı, telefonunu fırlattı. Gözlerinde gördüm, beni dövmemek için zor tutuyodu kendini. Zaten bi tane koysa ölürüm ayı gibi adam. Gecenin ücünde ailesini aradım geldiler. Haa bi yandan da seni boşuycam diye bağırıyo bana. Ailesi tüm rezilliğine şahit oldu Allahtan. Kaynanaya da gördünüz işte, benim bu adamdan kurtulmama yardım edin dedim, acındırdım kendimi:)) Tam ertesi gün de istanbul seyehatim var, cıktım gittim evden. Ertesi akşam döndüğümde evi terketmişti. Çok sevindim aynı yerde duramazdım zaten. Şu an ayrıyız, 2 haftadır evleri ayırdık...

Lakin işler umduğum gibi gitmedi, ben hemen boşanırız zaten bu adam da benden kurtulmak istiyo diye düşünürken 3-4 gün sonra çark etti. Barışmak istiyo ama ben kabul etmiyorum. Benden süre istedi 3 ay, alışmam lazım bendeki değişikliği göreceksin fiziksel ve zihinsel olarak filan diyo. Ama ben yer miyim bu numaraları, hoş daha önce cok yedim çok inandım değişeceğine ama olmadı. Bu sefer çizgiyi aştı...

Ben onun istediği gibi bir eş olamadım, o hiç olamadı. Gezmeyi yemeyi içmeyi seven adamdan koca olmuyormuş arkadaşlar. Bizim hayat tarzımız, hayattan beklentilerimiz, bizi mutlu eden şeyler farklı. Biz daha mutlu olamayız, katlanamıycam artık. Abimden sonra farkettim, hayat cok kısa ve insan mutlu yaşamalı. Şimdi pişman olmuş ne fayda, araya girmeye çalışıyorlar aramızı düzeltmek istiyor onun tarafı akrabalar arkadaşları filan ama benim taraftan bir allahın kulu barış demedi:))) Annem, babam  bile düşünün yani. Ben hep yanlızdım, yanlız yaşıyodum yanlız çocuklara bakıyodum, yanlızdım.... Hayatımda bişey değişmedi.

Kendimi iyi hissediyorum, sırtımdan bir yük kalktı ve asla pişman değilim ama tabiki çocuklarım için üzülüyorum. Gerçi onlar için de iyi olacak, hiç ilgilenmiyordu, şimdi en azından gelip kaliteli zaman geçiriyorlar, gezdiriyor filan. Bundan sonra önüme bakacağım. Tek korkum milletin beni boşanma sevdalısı kadın zannetmesi. Çünkü şimdi koca bey süt dökmüş kedi oldu, içmiyor gezmiyor kibarcık davranıyor filan. Alkolü tamamen bıraktım, istersen tedavi de olurum diyor ama beni kırdı bir defa.

Kendisine de dedim, kendinde bu cesareti nerden buldun, hem beni aşağılayacaksın, küfür edeceksin, tartaklayacaksın ve sonra da mutlu mesut yaşamayı umacaksın öyle mi?? Seni terketmeyeceğimi nasıl düşündün, nasıl kendine güvendin bu kadar, nerden çıkardın sana katlanacağımı??? Pişmanım diyo başka bişey demiyo zaten.

EEE ne demiş atalarımız, son pişmalık fayda etmez....

7 yorum:

ömür dedi ki...

Allah yardımcın olsun canım,
kimin ne düşüneceğini boş ver,barışırsan o adamla aynı evde yaşayacak olan ve onun muhtemel şiddetine maruz kalacak olan sen ve çocukların.Kendin ve çocukların için en sağlıklı kararı yine sen verebilirsin...

mariposa dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım, sağlıklı bir karar verdiğime inanıyorum, Allah yanıltmasın..

hüznün tadı dedi ki...

Ayrılık büyük bir travma. Ama her acının sonu var. Henüz gençken hayatına yeni bir yön vermek çok daha iyi. Ne yazık ki insanlar değişmiyor. Ancak onu olduğu gibi kabul edebiliyorsan barışmalısın.Değişecek umuduyla barışmamanıöneririm. Sevgiler...

Hulyalar dedi ki...

alkolik ve kumarda hayati gecmis bir babanin en kucuk kizi olarak soyliyeyim istedim,uzuldum okuduklarima.
ama simdi ona el uzatma zamani.hani iyi gunde kotu gunde soz verilmisti ya.o iste.
biliyorum binlerce defa affetmis olsan bile...
cok zor yasananlar,ama hersey bizler icin..
Allah yardimcin olsun,

Terazi dedi ki...

Canım; ben de iş yoğunluğundan yoksun ortalarda diye düşünmüştüm.

Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın o geceyi. Allah tekrarından ve beterinden korusun çünkü alkol gerçekten de bütün kötülüklerin anası.

Her ne karar verirsen, Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin. İçimden geçenleri söyleyemem çünkü bu senin kararın ama yürekten senin ve çocukların için dua edeceğim.

Üzüldüm gerçekten :(((

SKINNY dedi ki...

Canimcim, herseyin senin ve cocuklarin icin en hayirlisi olsun. Insanlar malesef degismiyor. Dogru karari verdigine inaniyorum. Kizlarin ezilmeyen, guclu bir anneyle buyumeleri mutsuz bir evlilik ortamindan bence daha iyi. Zor ama dogru bir karar. Baskalarinin senin hakkinda ne dusundugune hic kafayi takma.

mariposa dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, desteklerinizi dualarınızı esirgemediniz. Ben olamadım, Allah sizi ailenizle mutlu mesut kılsın.

Ben tum gücümle direndim ama olmadı, benden bu kadar...