12 Şubat 2013 Salı

...

Dayanamayıp tartıdım çünkü göbeğim içine çökmüş gibi geldi, 3.günün sabahı aç karnına 68,6 çıktım. Kesin bir hata vardır diyip bidaha tartıldım ama işte aynı rakam. Demek ki bu detoks programı cidden işe yarıyor :))

Dün akşam zor bir sınavdan geçtim. Dün sabah kahvaltıdan sonra kocama akşam ne yemek istediğini sordum. O da bana, şu anda tok olduğundan cevap veremeyeceğini, ilerleyen saatlerde bildireceğini söyledi:) Sonra da söylemedi. Ben de o yüzden çocukların yemekleri dışında evdeki yardımcıya bişey yaptırmadım, kendim de yapmadım. En kötü buzluktaki ev yapımı mantıları haşlarım diye düşündüm.Akşam oldu koca bey geldi. Mantıya burun kıvırdı ve eve iki kişilik(!!!) çin yemeği söyledi. Benim yemeyeceğimi bildiği halde niye böyle yaptığını sorduğumda, 50 tl nin altına bizim tarafa sipariş getirmeyeceklerini söylediklerinden bunu sipariş etmek durumunda kaldım dedi. Sipariş gelmeden önce akşamki ıspanaklı salatamı yedim ve doydum. Ama siparişler geldikten sonra fena oldum açıkçası. Acılı ekşili çin çorbasına bayılırım. Sağolsun(!) koca bey de iki kişilik menünün iki çorbasını da bundan sipariş etmiş. Ye diye zorladı ama ben kendime hakim olup yemedim. İki kuru kayısı ve yeşilçayla kendimi kandırdım. Dün akşamı güzel atlatmış olmak moralimi de yükseltti.

Ama bu moral yüksekliği koca beyle olan 2 saatlik kavgamız neticesinde taban yaptı :( Bizim çok ciddi sorunlarımız var...

4 yorum:

Terazi dedi ki...

Mariposa, yaptığın Ezgi'nin kefirli ilk listesi mi? O ise, gerçekten işe yarıyor, kaç kere yaptıysam, hep yüzüm güldü program sonunda tartıya çıktığımda... Yalnız detoks sonrası, çok dikkatli olmanı tavsiye edeceğim çünkü eski "dikkatsiz" yeme düzenine geçersen, verdiğinin yarısı hemen, hemen geri geliyor!

Azmin için de seni ayrıca kutluyorum :)

Ve...

Her evde bir başka hikâye var ve herkes ne çektiğini kendi bilir... :(

Yarın "sevgi günü"... Sorunlarınızı aşmanız için vesile olmasını dilerim :)

mariposa dedi ki...

Evet canım, ezginin diyeti. Gayet de güzel gidiyor, inşallah sonunu getirebilirim ve de 60ı görürüm inşallah. Haftalık diyetleriyle devam edicem, bakalım kısmet...

Diğer hususta ise bilemiyorum. Buraya pek yansıtamasam da bizim pek çok sorunumuz var ve biz artık bunu konuşma aşamasına geçtik. Eskiden üstünü örter kavga eder geçerdik, şimdi kavga değil de sonunu bilememezlik var.

Anlaşamıyoruz artık...

Terazi dedi ki...

Bugün kardeşim kadar sevdiğim bir arkadaşımla konuştum ve çok üzüldüm anlattıklarına... O da aynısını söyledi, anlaşamıyoruz!

Konuşabilmek gerçekten büyük maharet aslında; pek çok çift bunu yapamıyor çünkü... Konuşa konuşa bir sonuca varmanızı diliyorum; sonucu sizin için hayırlı olan bir sonuca...

mariposa dedi ki...

Teşekkür ederim. Kocamla aramızdaki sorunları büyük bir kriz neticesinde aştık. Etraflıca anlatmam lazım...