20 Haziran 2011 Pazartesi

Terbiyesiz doktorcum, sana güle güle...

Tatilden döner dönmez kontrol için kadın doğumcu doktorumdan randevu aldım. Malum hamileyim, üçlü test yapılacak kontroller ve en önemlisi bebişin cinsiyeti kesinleşecek.Benim için önemli bir gün yani. Sabah işten izin aldım randevum 9.10'daydı, gittim koca beyle 9'da beklemeye başladık. Tam randevu saatinde adımı söylediler, biz kalktık ayağa adamın odasına gircez, kapısının önündeyiz, doktor dışarı çıktı, benim işim var ben gidiyorum dedi. Ben kekeleyerek ama randevumuz dedim, sesini yükselterek biz insan değil miyiz benim acil işim olamaz mı diye çemkirip gitti. Özür mözür hakgetire zaten.. Biz kocamla öyle kalakaldık bikaç saniye. Kendimize gelir gelmez de karşı atağa geçtik. Kocam çok sinirlendi, zaten tipi de müsait psikopatlar gibi ben burayı yıkarım bu adamı da kendine getirmesini bilirim diye höykürdü. Ben de gayet kibarcık şekilde, ay terbiyesiz adam saygısız şikayet edicem sizi diye saydırdım. Hemen başka bir doktora aktardılar, o doktor çok ilgilendi (tabi bizim şikayetçi olacağımızı ve azarı kaldırmayıp sorun yaratacak tipler olduğumuzu belirtmişler önceden:)). Daha sonra gittik başhekime adamı şikayet ettik. Bütün bunlar 1 saati buldu, bizim öküz doktor 10.25te döndü. Koca bey, karıcım sen bi otur bişeyler ye ben buna iki laf etmezsem dayanamam dedi, ben de isteğine saygı duydum :) Yaklaşık yarım saat sonra ben tostumu tıkınırken kocacık aradı, efendim aşkım diye açtım, karşımda öküz doktor. Biraz odama gelir misiniz lütfen diye rica etti. Gittim adamın odasına, bütün ordaki görevlilerin yüzü gergin, güvenlik çağırsak mı falan diye fısırdaşıyorardı :)Adam öküzken kuzucuğa dönüşüvermiş, koca bey terbiyesini vermiş, ben size öyle der miyim, sesimi yükseltir miyim, siz beni yanlış anladınız çok acil işim vardı çocuğumun önemli işiydi, hemen muayene edeyim bıdı bıdı. Neyse iş tatlıya bağlandı, biz de şikayetimizi geri aldık. Koca bey adamı tehdit etmiş korkutmuş, bidaha saygısızlık yap bakiim şimdi erkeksen filan demiş.

Şimdi siz de ailecek kocamı ve beni kavgacı bellemeyin. Acil işe saygımız sonsuz, ben de yapabilirim ama ben bekleteceğim insana çok açıklayıcı bir özür diler rica eder öyle giderim. Sen kimsin bana bağıracaksın, azarlayacaksın. Doktor olup kendini bi halt zannedenlerden işte. En azından başka birine yapmasın, hamile insanların sinirini bozup vaktini çalmasın. Vaktini çalacaksa da en azından özür dilemeyi bilsin.

Salak doktorcum bir hastasını kaybetti, olumsuz reklamını yapacak birini yarattı. Bi daha hayatta gitmem, muayene olduğum diğer doktoru beğendim, ona devam edicem. Ha niye o hastane derseniz sigortam var o hastaneye özel. Çok da iyi ve ünlü bir yer.

Herneyse, müjdemi vereyim; bir küçük cadı daha geliyor :)))))

4 yorum:

Ebru dedi ki...

Gözünüz aydın.
bazen güzel sözle olmuyor kaçınılmaz olarak kavga:)

Güneşli Günler dedi ki...

Benim de birkaç hastane ve doktor deneyimim oldu, kesinlikle doktor dediğin öncelikle insan olmalı. Merak ettim bu doktoru hangi hastane çalıştırıyor... Minik prenses demek istedin di mi annesi. :)

mariposa dedi ki...

Teşekkür ederim Nehir İda ve Güneşli Günler.
Doktor dediğin önce insan olacak. Medicana da çalışıyor kendisi, ünlü de bi adam zannımca ondan havalanmış ama biz hallettik gazını aldık:))

Minik prenses demek istemiştim yanlışlıkla cadı yazmışım, çok haklısınız :)))

Bu arada yorum ayarlarımı tekrar değiştirdim, yorumlarınıza cevap yazmak için çırpındım resmen :))

Adsız dedi ki...

Allah analı babalı ve saglıklı büyütmek nasip etsin canım. hayırlısıyla kucagına al inş.sevgilerimle