27 Haziran 2011 Pazartesi

Neden geldin Ankara'ya ey İKEA :)

Pazar sabahı ailece bir brunchtan sonra napalım diye düşünürken hava pek iyi değil şu yeni açılan İkea'ya gidelim de zaman geçsin diye düşündük. Zannımca tüm Ankara ahalisi de bizim gibi düşünmüş. İkea Metronun karşısında bir yere açılmış. Ankaralılar bilir çevre yolundan Metro markete giderken kayboldum hissine kapılırdınız. Bi tane araba ya olur ya olmazdı. Pazar günü ise sanki Bahçeliye gidiyormuş gibi yoğun bir trafik vardı, zaten önce ondan çok kıllandım.

Gittik meşhur ikeaya, Allahım millet nasıl yığılmış, sanki herşey bedava yağma var tuttuğunu para vermeden alıyorsun:) İçeri girmek için dahi uzun bir sıra var. Ben girmeden dönelim dedim koca bey bi bakalım madem geldik dedi. İki adım attık orada kaldık :) Uğultudan başımız döndü valla, çıkmak için yarım saat uğraştıktan sonra zor attık kendimizi dışarı.

Tamam bir Ankaralı olarak bende de biraz İkea manyaklığı var ama valla herkes çıldırmış. Bi de herkes isveç köftesi yemeye gelmiş heralde, kalabalıkta hiç yoksa 15kere falan "isveç köftesi yiyelim" lafını duymuşumdur. Anam sanki tüm millet isveç köftesiyle büyümüş, yemeden şurdan şuraya gitmem abi misali :)))

Altı üstü siyah hurçlardan alacaktım, kısmet olmadı:))

4 yorum:

Ebru dedi ki...

Dün biz de oradaydık eşime dedim blog aleminden çok tanıdık vardır şimdi diye:))
O da bana bir şey almaya kalkışma ben beklemem kasa önünde dedi.
Mobilyalar pahalıydı ondan eminim zaten gezilmiyordu da kalabalıktan ama isveç köftesi yedik bildiğin bizim köfte:)

mariposa dedi ki...

Afiyet olsun sana, kısmetse bir gün ben de yiyeceeem :))

Zaten işyerinde yaptığımız istişareden pekçok kişinin gittiğini, hepsinin eşinin çemkirdiğini, çok kalabalık olmakla birlikte kimsenin bişey almadığını ve kasaların bomboş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım, içim ferahladı bi nebze:)

Unknown dedi ki...

İKEA yazını görür görmez benimde aklıma isveç köftesi geldi..ama sen hamilesin kapatalım bu mevzuyu..
istanbullular küçük bir market bile açılsa hurra koşarlar..bak sen hele sakin ankarlılara onlarda hurra koşmuş..
dur ben ankaraya gelince gezeyim şu İKEAyı çok merak ettim şimdi..:)

Ebru dedi ki...

Herkes kasa kalabalık demiş demek ki:))