16 Temmuz 2013 Salı

68,8

Uzun tatil döneminde biraz değil fazlasa yayılıp kendimi saldığım için döndüğüm gün tartıda 72,2 rakamını görünce soka uğramış ancak bunun yolculuğun sebep olduğu şişlikten kaynaklandığına karar vermiştim. Gerçekten de şişlik inince 71,4 rakamını gördüm ki bu da benim için oldukça fazla bir rakamdı. Ertesi gün de aynı rakam olunca tatili +1,5 kilo ile kapattığımı anladım ve tabi hemen diyete başladım. Geçen postumda yazdığım gibi ilk hafta kefirli detoks programını uyguladım ve 4 gün 45 dakika hızlı tempoda yürüdüm. Kaçamak da yapmadım, yarım porsiyon güllaç dışında :)) Sonuç muhteşemmmmm.... Sabah 68,8 i gördüm. Aslında dün sabah 68,4 tüm ama son rakamı almak durumunda olduğum için 1 haftalık detoksun sonucunu 68,8 olarak kabul ediyor ve - 2,6 yaparak kendimce bir rekor kırmış bulunuyorum. Yaklaşık 3 ay gibi bir süredir yanılmıyorsam hiç 68li rakam görmemiştim. Benim için büyük moral oldu. Bundan sonra bu derece kilo kaybı mümkün değil biliyorum, haftada 1 kiloyu öper başıma koyarım:)))

Bu akşam iftar davetim var, programıma göre sınırsız sebze çorbası içmem gerekiyor ama mecburiyetten dolayı akşam öğünümü değiştirip fırında tavuk ve bol yeşil salata yemeyi planlıyorum. Bu akşamı hasarsız atlatmak benim için büyük sınav olacak çünkü tatlılar mezeler filan hazırlamak durumundayım Göz görmeyince gönül katlanıyor ama önümde serili sofra olunca biraz zorlanıyorum. Disiplinimi sağlamlaştırmak için biraz daha sürem olsa iyi olurdu.

Koca bey de dikkat ediyor. İftarda ve sahurda çok az yiyip spor yapıyor. Taabi onun kilosu çok olduğundan dolayı verdiği kilo da oldukça fazla, 1 haftada 5 kilo verdi adam. Gene 2 kilosu su olsa 3 kilo yağdan vermiştir. Bakalım karı koca farklı şekilde dikkat ederek fazlalıkları atmaya çalışıyoruz, umarım başarılı olabiliriz.

Bu arada cumartesi evlilik yıldönümümüzdü, biz kutlamak yerine kavga etmeyi tercih ettik :((

6 yorum:

ömür dedi ki...

tatil dönüşü çok iyi toparlamışsın tebrikler....

mariposa dedi ki...

İnşallah devamı gelir:)

Mucize dedi ki...

Benimde dun misafirim vardi ve yarinda var. Gercekten zor oluyor. Ben simdi herkese diyet yaptigimi ilan ediyorum, boylelikle insanlarin yaninda fazla yemedim. Onlar gidince artan herseyi dondrucuya koydum. Esim ben ailemin yanindayken yiyeck onlari. Tabi ozen gosterip az yesemde illaki normal menumden daha fazla kalorili oluyor. Sen daha dikkatli olursun umarim.
Bu arada nice mutlu-huzurlu yillara.

mariposa dedi ki...


Teşekkür ederim :)

Ben de 1 dilim tatlı yedim fazladan. birkaç çatal da başka ıvır zıvırlar ama gene de iyi kurtardım diyorum:) poliyannacılığın da böylesi:)

SKINNY dedi ki...

68 rakami gorunce cok sevindim. Benim de ilk hedefim. Su anda 71 kilodayim.Biraz disimizi sikinca oluyor iste.

Bu arada esinle tartismaniz kotu olmus. Ancak en azindan siz tartisabiliyorsunuz. Biz onu da yapamiyoruz. 20 senede 2 kere tartismisizdir. Ilkinde bosanmanin esiginden donduk. Ikinci de ben 3 gunlugune evi terkedip, otelde kalmistim. Cocuklara bakan olmayinca dondum ama hala ne gun gidicem diye bakiyorum.AYNUR

mariposa dedi ki...

Evet ya yememek lazım, spor filan ekstrası yani, boğazı tutmayınca olmuyor...

Biz eşimle pek güzel tartışırız, her an herşeyden tartışabiliriz. Genelde bi süre sonra da bişey olmamış gibi davranıyoruz. O da bizim mecburen bulmuş olduğumuz bir yol heralde:))

Ben de terk edecektim, ama genel olarak daha iyi olmaya başladı, bakalım eski tas eski hamam olursa bu sefer kesin postalıycam :)

Senin için hayırlı olanı diliyorum, tabi kendim için de.

Sevgiler...