23 Eylül 2012 Pazar

Gördümmm!! 67li bişey gördüm sanki!!!

Cumartesi Sabahı 67,7 iken bu sabah 68,2yim. Şimdi hedefime ulaşmış oldum mu?:))) Yeni hedef belirliyorum; haftaya pazartesi sabah 67,5 olmak. Yok cumartesi gördüydüm yok perşembe olduydumda sonra su mu tuttu bilmemne değil; pazartesi sabahı 67,5 olacağımmmm !!! (inşallah diyelim en başta))

18 Eylül 2012 Salı

Gene insan oldum:))

Kıtlıktan çıkmış, hiç açıkbüfe hizmet veren otel görmemiş(!) bir insan olarak 7 gün çıldırmışcasına yemek yedikten sonra alınan kiloların tamamı dün sabah itibarıyla gitmiş ve 68,2 kiloya ulaşmış bulunmaktayım. 1 haftada gelen yaklaşık 10 günde gitti. Ben kendime 2 hafta tanımıştım, süper oldu bu.

Amaa... Evet, herzamanki gibi bir amam var:) Dün akşam yemeğe davetliydim 1 tabak mantı, dolma, turşu ve dondurma hüplettim. Geri dönüşü 1,5 kilo oldu. Biliyorum ki bu sadece su, mayalı yediğimiz zaman ertesi 2 gün vücut su tutuyor. Ben de iyice su tutsun diye 2 tane salatalık turşusu yedim:) Bişey olmaz de mi:)))

Pazartesi sabahı 67,9 rakamını görmeyi hedefliyorum. 67li rakamları görmeyeli heralde bi 3 sene var. O zamanki denememde 68den teğet geçip geri dönmüştüm. Bu sefer olacak inşallah

Ama kendimle ilgili paylaşmak istediğim bir husus var. Evdeyken ve diyetteyken çok nadir sapıtırım. Ama bi yere davetliysem, açıkbüfe olayı varsa asla kendimi tutamıyorum. Tabağı salatalarla doldurup doymaya çalışma denemem de oldu ama asla işe yaramıy, sanki dışarı davetlerde filan otokontrolümü tamamen kaybediyorum. Bunun altında muhakkak bir psikolojik neden olmalı. Mehtap Hoca'nın dediği gibi önce beyne detox lazım ama bu hususta yapamıyorum. Benimle aynı dertten muzdarip olanınız var mı? Bi de bunun için hipnoz, psikolog vs gibi uzman bir kişiden yardım almalı mıyım? Çünkü bu huy beni çok rahatsız ediyor.


"Bu yemeğin tadını biliyorum, yiyerek dünyadaki bütün yemekleri bitiremem, bu defakini kaçırsam bi sonrakini yerim" sürekli kendime bunu telkin ediyorum, aile içindeysem ya da tek başınayken işe yarıyor ama sorunumu çözemiyor maalesef :)))

10 Eylül 2012 Pazartesi

İnsanlıktan çıktım, geri dönmeye çalışıyorum:)

İnsan evladı 1 haftada 5 kilo alabilirmi?? Soruyorum size ey ahali, ben aldım. İçimde küçük bir ayı yavrusu değil kocaman bir ayı ordusu besliyormuşum da haberim yokmuş. Ben biliyordum kendimi. Yiycem dedim, bi hafta yiycem dönüşte 1 hafta detoks yapıp 2 haftalık gecikmeyle listelerime geri dönücem. Var ya Allah sizi inandırsın yemediğim şey kalmadı, ooh sefam olsun diye diye yalayıp yuttum ne varsa. Zihnime öyle bir yerleştirmişim ki, burada herşey serbest dönüşte eski usul devam edicem, 2 kilo alsam onu da veririm diye, çook rahat bir şekilde hiç vicdan aabı duymaksızın götürdüm tatlıları :)

Eve cumartesi öğlen döndük. Donuma kadar soyunup korka korka tartıya çıktım, abovvvvv diye hiç kullanmadığım bir ünlem sözcüğü ağzımdan çıkıverdi :) 68,5 ile terk ettiğim bu diyarlara 73,5 ile dönmüşüm. Başım döndü dizlerim titredi fenalaştım. Bi de baktım koca bey kıs kıs gülüyo, "ben dediydim sana bu yemeyle 2 kiloda kalmazsın en az 4 çakarsın diye" benle dalga geçiyo. Allahtan o an elimin altına odun, sopa vs bişey geçmedi vallahi cinnet geçirip koca katili olacaktım. Sonra aklıma bişey geldi. Yaklaş yavrucuuum diye ürkütmeden tartıya doğru çektim, son bir hamleyle tartıl çabuk diye höykürünce ikiletmeden tartıya zıpladı.

Ta taaaaam, koca bey de 4 kilo almış:) Ferahladım, yalan yok. Aklım başıma gelir gelmez planımı yaptım. Pazartesiyi beklemeden pazar güvü detoksa başladım. Cumartesi sabah açık büfede nası yediysem en son öğlen 1 de uçakta 1 dilim kek yemiştim, onunla çok acıkmadan akşama kadar durdum, akşam da kefirle meyve yiyip yattım. Pazar günü de az yedim, bu sabah kalktığımda 70,8e düşmüşüm. Evet vücudum su attı ama ne yedim ne kadar tuzlu yedim de bu kadar su tutmuşum siz düşünün:) Kaldı 2,3 kilo, yani bu kadar sonra Ankaradan gitmeden önceki kiloma dönebilicem. Bu detoksla 1 haftada 2 kilo verebilirim diye tahmin ediyorum, daha önce öyle olmuştu çünkü. Bakalım, dayanabilcekmiyim diye sormuyorum kendime çünkü dayanıcam, tatlı vs tırtıklamak yok, aklım başıma geldi, 1 senelik tatlı hakkımı sanırım kullandım:)

Koca bey de bana inat olsun diye midir nedir yedikçe yemeye devam ediyor ama 1 hafta sonra aklı başına gelir:))

Son sözüm;
İyiki bi tatile gittik anasını satiiim... Herşey dahil tatil bana yaramıyor:(((